Artikelindex

Aardappelcurry met bloemkool (hoofdgerecht voor 4 personen)

400 gram vastkokende aardappelen
1 teentje knoflook
1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
½ theelepel gemberpoeder
1 ui
3 eetlepels kokos
1 theelepel citroensap
200 gram bloemkoolroosjes
2 eetlepels boter
1 eetlepel kerriepoeder
½ theelepel komijnzaadjes
2 dl melk
mespunt suiker
paar takjes koriander

De aardappelen schillen en in blokjes snijden.
De fijngesneden ui en knoflook in de boter fruiten.
De specerijen erdoor roeren en 1 minuut meebakken.
De aardappel en bloemkool toevoegen en omscheppen.
Kokos en melk erbij schenken. Suiker en citroensap toevoegen en alles in 15 minuten gaar laten worden.
De aardappelen en bloemkoolroosjes moeten heel blijven.
De koriander fijn knippen en over het gerecht strooien.

 

Go to top