Artikelindex

Avocado met mousselinesaus

2 avocado's
snufje zout en peper
paar druppels citroensap
5 eieren
100 gram boter
4 eetlepels halfgeklopte slagroom

Kook 4 eieren in 3 minuten (=zachtgekookt).
Klop in een kom 1 eierdooier met 1 eetlepel water, zout en peper tot er een romige massa ontstaat.
Zet de kom in een pan met heet water en houd het water heet maar niet aan de kook (anders gaat de saus schiften !!).
Laat de boter helemaal smelten en voeg dan voorzichtig, met kleine scheutjes toe.
Blijf voortdurend goed roeren.
Roer tenslotte het citroensap toe.
Laat de saus afkoelen en roer er de slagroom door.
Snijd de avocado's doormidden, haal de pit eruit en leg de gekookte eieren in het kuiltje waar de pit heeft gezeten.
 Schep de saus over de avocado met het ei.

Go to top