De tuin/mededeling

Ik heb de weegschaal in de schuur gezet. Linkerdeur is ingang!.Soms word de deur niet goed dicht gedaan. Dus mijn verzoek is er goed op te letten dat de deur achter de haak is gevallen, als je weg gaat. Is nu vooral belangrijk om de vorst uit de schuur te houden.

Omdat koning Winter de schuur binnen getreden is heb ik de groenten uit de schuur weggehaald en op een vorstvrije plek opgeslagen. Ik zal nu de groenten, die jullie uit de schuur kunnen pakken, goed ingepakt klaar zetten.

Te "oogsten"

Pastinaak: Ze liggen klaar  in de schuur in de ruimte achter de linker deur. Ongeveer 300 gram per volwassene. Recepten zie bijlage.

Koolraap:  Ze liggen klaar  in de schuur in de ruimte achter de linker deur. 1 knol of ongeveer 400 gram per volwassene. Recepten zie bijlage.

Spruiten: Ook als het vriest kan je prima spruiten plukken. Wel thuis eerst even laten ontdooien, voordat je ze wil gebruiken.Ongeveer 400 gram per volwassene.

Boerenkool: Als de boerenkool hard bevroren is kan je het beste met een snoeischaar een hele kop afknippen, in een (plastic) tas doen en die voorzichtig meenemen. Ongeveer 400 gram per volwassene.

Met vriendelijke groet,
Jan-Jaap Scholten