De tuin/mededeling

Het oogstseizoen loopt op zijn einde. Nog anderhalve week en dan is het klaar op de huidige locatie. Ik ben tevreden over de hoeveelheid groenten die nog zo lang beschikbaar waren. En doordat er nog niet zoveel leden zijn, kon ik voor de strenge vorst een voorraad in kisten aanleggen.

Ik heb de weegschaal in de schuur gezet. Linkerdeur is ingang!.Soms word de deur niet goed dicht gedaan. Dus mijn verzoek is er goed op te letten dat de deur achter de haak is gevallen, als je weg gaat.

Te "oogsten"

Pastinaak:  Je kan ze vers van het land halen! De vorst is weer uit de grond. Het betreft de laatste zaaiing pastinaak. Ze zijn nog klein, maar wel vers. Ongeveer 300 gram per volwassene.

Koolraap:  Ze liggen klaar in de schuur in de ruimte achter de linker deur. 1 knol of ongeveer 400 gram per volwassene.

Boerenkool: Die heeft veel te lijden gehad van de strenge vorst. De kleine toppen zijn nog oogstbaar. Ongeveer 300 gram per volwassene.

Veldsla: Ik ben in een kas ook veldsla aan het opkweken. Ik zet een gedeelte in de schuur. De plantjes zijn niet zo groot, maar toch de moeite waard. Ik vind het een erge lekkere sla voor in de winter.  Plantje vastpakken en met mesje net onder de grond worteltje doorsnijden. Ongeveer 50 gram per volwassene.


Met vriendelijke groet,
Jan-Jaap Scholten