niOpen Middag op 21 april 2012Afgelopen zaterdag was er een open middag. Voor die tijd moest er nog van alles gebeuren.

  • Er is een parkeerplaats en een pad naar de tuin gemaakt. Wat betekent dat de tuin nu toegankelijk is. De ingang is via de parkeerplaats. 
  • Er is een waterbron met een zwengelpomp aangelegd. Zodat groenten en handen gewassen kunnen worden. De kinderen vinden het leuk om bij de pomp met water te spelen.

WaterpompTip: Als je met kinderen naar de tuin gaat, doe ze laarzen aan!
Er zijn naar aanleiding van de open dag 5 proefabonnementen afgesloten.

Ik ben in maart gelijk nadat het land omgeploegd was, begonnen met zaaien. Het was toen even warm en droog weer, maar daarna werd het vrij koud voor deze tijd van het jaar en de groenten groeiden zeer langzaam. Het word nu weer warmer dus ik verwacht dat de groei weer op gang komt. De eerste oogst verwacht ik over 1 a 2 weken, afhankelijk van het weer.


Ik heb door een bodemkundig onderzoeksbureau de grond laten analyseren. Hier kwam uit dat de bodem wat aan de zure kant is. Dat betekent dat er kalk op het land moet. Ik heb inmiddels zo'n 500 kg kalkpoeder op het land gestrooid.

Wie een bezoekje aan de nieuwe locatie wil brengen om daar te kijken, is welkom. Als je mij daar wil treffen, kun je me bellen of e-mailen om te checken of ik er dan ook ben.

nieuwe akker - 08Als je vragen hebt hoor ik die graag.

Met vriendelijke groet,

Jan-Jaap Scholten