De eerste oogst!

Zoals afgesproken op de ledenvergadering van vorig jaar loopt de oogstweek voortaan van vrijdag tot en met donderdag. En krijgen jullie op donderdag voorafgaand het weekbericht.

De eerste groenten zijn klaar om geoogst te worden! Een primeur op de nieuwe lokatie. De grond is vanwege de zuurgraad nog niet ideaal, maar de eerste raapstelen zijn zonder kalkgift geteeld en doen het toch redelijk en smaken bovendien goed.

Voor diegene die nieuw zijn. Ik zet bordjes bij de groenten die geoogst mogen worden. Ik werk met 4 leeftijdscategorie├źn. 1 categorie jonger betaald en oogst steeds de helft minder. Voorbeeld: Voor een kind van 8 t/m 12 jaar betaal je de helft van een proefabonnement van 17,50= 8,75 en oogst je ook de helft van de aangegeven hoeveelheid groente.

Oogstgereedschap, verpakkingsmateriaal en weegschaal vind je onder het afdakje bij de pomp.


Voor diegene die dit seizoen wel meewillen doen en nog niet betaald hebben. Je kan het bedrag overmaken op hetzelfde rekeningnr. als vorig jaar. Het staat ook onderaan mijn e-mails. Voor de bedragen per leeftijd verwijs ik naar de website. Kijk bij rubriek meedoen, en daarna lidmaatschap.


Te oogsten

Raapstelen: De raapstelen oogst je door ze onderaan vast te pakken en met de wortels uit de grond te trekken. Hoeveelheid: 1 flinke bos per volwassene. Recepten in de bijlagen.

Spinazie: Deze groente stelt hoge eisen aan de bodem. Lukt meestal wisselend. Vorig jaar was de eerste teelt ook lastig. Toch staat er spinazie. Het is echter niet heel veel. Oogsten door het plantje vast te pakken en met de andere hand net onder de grond de wortels door te snijden. Ongeveer 200 gram per volwassene.

Radijs: Oogsten door het plantje met radijsje uit de grond te trekken. Hoeveelheid 12 per volwassene.


Veel plezier met de eerste oogst. En mocht je nog vragen hebben, dan beantwoord ik die graag.

Met vriendelijke groet,

Jan-Jaap Scholten