Warmte en water; De planten broezen de grond uit ! De groenten hebben er nu de groei in. De spinazie wordt groot en zal in de bloei gaan schieten. Dat is niet erg. Bloemstengeltjes kan je er uit halen of gewoon opeten. Deze week ook rucola en radijs erbij om te oogsten.

Diegene die een e-mail hebben ontvangen over abonnementsgeld betalen, maar dat nog niet gedaan hebben en wel willen gaan oogsten. Graag eerst even het geld overmaken aub.

Ben je voor volgend weekend op zoek naar cultureel vertier? Ik zit bij de toneelgroep De Maandagskinderen en wij hebben 9,10 en 11 mei s ávonds een mooie voorstelling. Zie ook http://theatergroep.maandagskinderen.nl


Te oogsten

Spinazie: Staat helemaal links op het land.Oogsten door het plantje vast te pakken en met de andere hand net onder de grond de wortels door te snijden. Ongeveer 300 gram per volwassene.

Raapstelen: Staat achter de spinazie. De raapstelen oogst je door ze onderaan vast te pakken en met de wortels uit de grond te trekken. Hoeveelheid: 1 bos per volwassene. Recepten zie bijlage.

Rucola: Oogsten zoals de raapstelen. 1 bosje per volwassene.

Radijs: Oogsten door het plantje met radijsje uit de grond te trekken. Hoeveelheid 12 per volwassene.


Er zijn ook kruiden te oogsten. Zoals tijm en lavas. Ze staan langs het akkerpad.


Veel plezier met de oogst. En mocht je nog vragen hebben, dan beantwoord ik die graag.


Met vriendelijke groet, Jan-Jaap Scholten