zaaien op de akkerBen blij dat ik veel gezaaid heb. Nu krijgt het in ieder geval genoeg water om te ontkiemen. De meiraapjes en raapstelen laten zich al voorzichtig boven de grond zien! Ook fijn dat er een tunnelkas is.

Ik heb een extra opkweektafel gemaakt. Om het seizoen te vervroegen, kweek ik nu in de kas plantjes op van spitskool, broccoli, vroege savooie kool en koolrabi, Daarnaast worden er nu snijselderij, peterselie, zonnebloemen en tomatenplantjes opgekweekt.

Afgelopen week 25 kg plantuitjes binnengekregen. Heb gisteren al een deel als bosuitjes geplant. De rest is voor zaterdag 4 april, wanneer we met een groep uitjes gaan planten.

Te oogsten:

Winterpostelein; In de tunnelkas. Gaat nu in de bloei schieten. Dat betekent dat er kleine bloemetjes in komen. Om te oogsten; Je pakt met de ene hand wat blaadjes en met de andere snijdt je onderaan de steeltjes door. Snijden dus en niet trekken svp. Dan kan er nog weer nieuwe groeien. Er is zoveel, je kan er wel stamppot van maken. Ongeveer 200 gram per volwassene. Meer mag ook.