mei uiAfgelopen zaterdag hebben we met vereende krachten de uitjes geplant. Er kwamen zelfs meer mensen, dan zich opgegeven hadden. Wederom waren de uitjes in ongeveer een uur geplant. Daarna hebben we de uitjes bedekt met gaasdoek. Vorig jaar hadden we dat niet gedaan en kwamen er vogels, waarschijnlijk kraaien, die het leuk vonden om uitjes uit de grond te trekken. Ik ben toen nog een uur bezig geweest om die uitjes weer terug te stoppen. Dus dat is dit jaar ook weer opgelost.

Monique heeft foto's gemaakt en een persbericht over het uitjes planten geschreven. Het bericht is in een aantal media zoals schalkhaar.nu en infodeventer.nl geplaatst.
Ik ben weer volop aan het zaaien en planten. En er komt al van alles boven de grond; meiraapjes, tatsoi, tuinmelde, peultjes, bosui, bietjes, tuinbonen, snijbiet, raapstelen, rucola, en spinazie. De spinazie kwam heel dun op, dus die heb ik weer opnieuw gezaaid. Hopelijk gaat deze zaaing beter. De opkweek van vroege savooie kool, broccoli en spitskool is goed gelukt. Ik heb de plantjes uitgeplant op de akker.
We hebben 2 nieuwe leden en een proefabonnement erbij. De Nieuwe Akker groeit aan alle kanten!