Dit bericht is wat later als normaal. Ik heb het werk op het land voor laten gaan. Er was regen op komst en wilde voor die tijd nog veel doen op de tuin. Het weer was gunstig om kweek en ander onkruid te bestrijden. Ik heb met een trekker en een triltandcultivator het nog niet beteelde land bewerkt. De cultivator is een soort hark en ik heb zodoende veel kweekwortels uit de grond getrokken. Ook was er hulp om de kweekwortels van het land te rapen. Erg fijn. Op de facebookpagina “zelfoogsttuin de Nieuwe Akker” staat een filmpje over de kweekbestrijding.

2015 04 eerste zaaiwerkBlijkbaar was het ook goed weer voor de bladrandkever. Die heeft zich volop op de tuinbonen en peultjes gestort. Dit kevertje vreet aan het blad en de peulen zijn zo erg aangetast dat ik in bakken nieuwe peulplantjes aan het opkweken ben. Deze week heb ik raapstelen, schorseneren, bietjes en phacelia gezaaid. Phacelia is een bodembedekker en bijenplant. Gaat prachtig paars bloeien.
Ook heb ik koolrabi en sla uitgeplant. Nu wat regen erover en het kan mooi doorgroeien.
Komende week zijn er nog geen groenten te oogsten. Aanstaande donderdag kijken we hoe het er dan voor staat. Hooguit nog 2 weken voor de eerste raapstelen, gok ik.