2016 04 07 uien plantenAanstaande zaterdag is het weer zover. Dan wordt het nieuwe tuin seizoen gestart met het jaarlijkse voorjaars-uitje. Traditie getrouw gaan we gezamenlijk uitjes planten. Het persbericht hierover is op verschillende plekken gepubliceerd. Ook in de Deventer post. Inclusief foto. Toch leuk! En misschien wordt het nog druk op de zaterdagochtend. Maar daar kan je geen peil op trekken. Een aantal leden heeft kenbaar gemaakt dat ze komen. Misschien wordt dit dus ruim aangevuld met geïnteresseerden van buiten af. Ik zoek nog iemand die zaterdagochtend een uurtje wil helpen met het begeleiden van het uitjes planten. Stel dat er 50 bezoekers komen, dan is het wel aardig dat er extra begeleiding is die meehelpt de boel in goede banen te leiden. Dus ik hoor het graag als je van 10 tot 11 kan helpen. Monique helpt met de catering. Dus voor koffie/thee en wat lekkers wordt gezorgd!

2016 04 07 bramWie zaait zal oogsten. Dus we zaaien rustig door. Afgelopen week is er op het land peultjes, tuinmelde en radijs gezaaid. Binnen is er zonnebloem gezaaid. De plantjes in de kas groeien goed door. De opgekweekte savoie kool plantjes zijn alweer klaar om op het land uitgeplant te worden. Ik wil jullie graag voorstellen aan Bram. Hij helpt elke woensdagochtend op de tuin. Zo hebben we onder andere een stuk weiland ontgonnen en daar aardperen gepoot. Erg fijn!  

Aanstaande zondagmiddag staat De Gouden Pompoen met 14 andere lokale ondernemers op de nieuwe overdekte streekmarkt Foodlokaal. Dat is binnen bij Fooddock te Deventer. Zie ook www.fooddock.nl/agenda/29/foodlokaal-de-lokale-foodmarkt Dus ook als het regent leuk om een kijkje te nemen. En bij Fooddock kan je wat lekkers eten of drinken. De Gouden Pompoen verkoopt ook producten van de Nieuwe Akker en geeft daar informatie bij. Ik had nog wat pastinaken en schorseneren van de ploeg gered. Volgende, 2e zondag van de maand mei, sta ik er zelf om de Nieuwe Akker te promoten.

Eind april/begin mei verwachten we de eerste nieuw geteelde groenten te kunnen gaan oogsten.

Mocht je nog vragen hebben of iets willen doorgeven dan hoor ik dat graag!

Jan-Jaap Scholten