2016 04 09 uien plantenAfgelopen zaterdag was het traditionele voorjaarsuitje op de Nieuwe Akker. We starten dan het seizoen met gezamenlijk uitjes planten. We begonnen om 10 uur met zo'n 15 personen. Na een uurtje zaten de plantuitjes erin. Inclusief een stuk voor de bosuitjes. Daarna zaten we lekker in het zonnetje aan de koffie. Een goed begin van het seizoen. Door de regen en de warmte zijn de uitjes al goed aan het worteltjes vormen.

2016 04 09 pauzeren in veldZondagmiddag was de aftrap van de overdekte streekmarkt Foodlokaal in Deventer. Hier werk ik samen met 2 andere ondernemers en bemannen we om de beurten onze marktkraam. Erik van de Gouden Pompoen stond er nu. In de kraam lagen ook schorseneren en pastinaken van de tuin. En Anouk van Alles zelf maken had soep in potten gemaakt van de pastinaken. Het was een rustig begin van de markt. Niet druk, maar wel gezellig. De volgende 2e zondag van de maand, 8 mei, beman ik met de Nieuwe Akker de kraam op de streekmarkt. Langzaam maar zeker krijg ik het drukker op de tuin. In de kas komen steeds meer planten. En op de tuin word rustig doorgezaait. En de savooie kool is reeds geplant. Na intensieve arbeid is het belangrijk om af en toe goed te pauzeren.
Dat doe ik dan ook af en toe. De bosuitjes in de tunnelkas en de spinazie buiten groeien goed. De eerste oogsten komt in zicht!

Eind april/begin mei verwachten we de eerste nieuw geteelde groenten te kunnen gaan oogsten.

Mocht je nog vragen hebben of iets willen doorgeven dan hoor ik dat graag!

 
Jan-Jaap Scholten