Dank voor het overmaken van de abonnementsgelden. Voor diegene die in het voorjaar starten met een nieuwe oogstjaar en nog geen abonnementsgeld overgemaakt hebben, dit graag weer doen. De bedragen voor dit seizoen zijn ongewijzigd.

-€ 210/ jaar voor volwassenen
-€ 105/jaar voor 9 t/m 12 jaar
-€ 57,5/jaar voor 5 t/m 8 jaar
- gratis voor kinderen t/m 4 jaar

Alle leden van het huishouden die mee-eten dienen een abonnement af te sluiten. Indien nodig kan in termijnen betaald worden. Graag even overleggen. Bij betaling graag je e-mailadres vermelden. Rekeningnr. staat onderaan elke e-mail. Ik zal de komende tijd ook de administratie nalopen en indien nodig via de e-mail een reminder sturen.

Zondag 8 mei staat de Nieuwe Akker op de streekmarkt Foodlokaal.  Anouk van Alles zelf maken gaat hier iets lekkers maken met producten van de Zelfoogsttuin. Het is een overdekte markt. En het is bij Fooddock.  Dit is naast de oude graansilo in Deventer. Misschien leuk om vrienden mee naar toe te nemen. De markt is van 1200 -1700 uur.  Je kan aansluitend ook wat drinken en lekker eten bij Fooddock. Zie ook www.fooddock.nl/agenda/29/foodlokaal-de-lokale-foodmarkt

Een andere, belangrijke datum is zondag 19 juni. Dan is er opendag op de Nieuwe Akker.  In de vorm van een klein evenement.  Met een mysterieuze grascirkel. Is weer eens wat anders dan een graancirkel. En een imker die met honing van de Nieuwe Akker slingerd en nog veel meer. Dit is ook leuk om bekenden die nog onbekend zijn met de Nieuwe Akker,  mee naar toe te nemen!  Dus zet in je agenda!

De spitskoolplantjes moesten nodig de grond in. Dat lukte maandag net tussen de buien door.  

 2016 04 28 natte tuin 12016 04 28 natte tuin 2

Ik kwam afgelopen dinsdag op de tuin en trof daar een natte bedoening aan. Gelukkig stonden alleen de gepootte aardperen onder water. Snel even een slootje graven. En nu maar hopen dat de aardperen deze onvoorziene zwemles goed doorstaan. De tijd zal t leren. De spinazie, raapstelen en bosuitjes groeien goed door. Die kunnen we volgende oogstweek gaan oogsten! Ik doe daar nog bericht van. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag!


Jan-Jaap Scholten