2016 05 06 spinazieHet Hollandse weer is zelden zaai. Na regen komt meestal vrij snel zonneschijn. De ene dag ben je met kleinschalige deltawerken bezig om het water onder controle te houden. Een weekje later word het toch tijd om water te geven aan het nieuw gezaaide. Moet de bestelde nieuwe waterpomp maar eens gaan ophalen.

Zondag aanstaande staat de Nieuwe Akker op de streekmarkt Foodlokaal. Anouk van Alles zelf maken gaat hier iets lekkers maken met producten van de Zelfoogsttuin. Het is een overdekte markt. Foodlokaal is bij Fooddock. Dit is naast de oude graansilo in Deventer. Misschien leuk om vrienden mee naar toe te nemen. De markt is van 1200 -1700 uur. Je kan aansluitend ook wat drinken en lekker eten bij Fooddock. Zie ook www.fooddock.nl/agenda/29/foodlokaal-de-lokale-foodmarkt

Voor diegene die in het voorjaar starten met een nieuw oogstjaar en nog geen abonnementsgeld overgemaakt hebben, dit graag weer doen. De bedragen voor dit seizoen zijn ongewijzigd.

-€ 210/ jaar voor volwassenen
-€ 105/jaar voor 9 t/m 12 jaar
-€ 57,50/jaar voor 5 t/m 8 jaar
- gratis voor kinderen t/m 4 jaar

Alle leden van het huishouden die mee-eten dienen een abonnement af te sluiten. Indien nodig kan in termijnen betaald worden. Graag even overleggen. Bij betaling graag je e-mailadres vermelden. Rekeningnr. staat onderaan elke e-mail. Ik zal de komende tijd ook de administratie nalopen en indien nodig via de e-mail een reminder sturen. De komende maand zal er een extra tunnelkas opgebouwd gaan worden. Ik ben druk bezig met het opkweken van tomaten-, paprika- en aubergineplanten. Jorik Barteling maakt in zijn werkplaats nog even de grondankers voor de tunnelkas af en dan kunnen we gaan bouwen. In de kas is er pompoen en komkommer voor gezaaid. En buiten is er koolrabi uitgeplant en de 2e keer spinazie, raapstelen en rucola gezaaid.
De spinazie buiten en de bosuitjes in de tunnelkas zijn klaar om geoogst te worden. De raapstelen zijn nog een beetje achtergebleven en de radijsjes zijn door het koude weer ook nog niet zo ver.


Te oogsten:

Spinazie: Staat vlak bij de handpomp. Oogsten door onderaan de worteltjes net door te snijden. Richt hoeveelheid: ongeveer 200 gram per volwassene.

Bosuitjes: Staan in de tunnelkas. Rechts achteraan. Dit zijn uienplanten, die je in een jong stadium oogst. Oogsten door ze onderaan vast te pakken en met wortel uit de grond trekken. Hoeveelheid: 4 per volwassene. Graag achteraan beginnen met oogsten.


Mocht je nog vragen hebben of iets willen doorgeven dan hoor ik dat graag! Veel plezier met de oogst.

Jan-Jaap Scholten