2017 03 25 raapsteeltjes2017 03 25 peultjesEven weer een update over de tuin. Zoals vorige week gemeld, is er nu even geen oogst.
Er wordt nu volop land bewerkt, gezaaid en opgekweekt.

 

In de kas zijn de eerste plantjes al weer bijna klaar om uitgeplant te worden. En op de moestuin komen de eerste raapsteeltjes al boven de grond.

 


Vorige week is het vrijwilligers team begonnen de aardbeien- en frambozenaanplant van onkruid te ontdoen.
En deze week heeft Jannah de peultjes gezaaid.

 


Voorjaarsuitje

Zoals de traditie wil, beginnen we ook dit jaar weer gezamenlijk het seizoen met uitjes planten op het land. Een traditie geboren uit de wens van sommigen om ook samen met mij wat te doen. We planten de uitjes samen, we halen gezamenlijk het onkruid weg en oogsten samen. En op het oogstfeest hebben we tot nu toe een rijke uienoogst kunnen vieren met een grote pan uiensoep boven het vuur. Als je mee wilt doen, ben je op zaterdag 8 april om 10:00 uur van harte welkom om te helpen met uitjes planten. Het werk bestaat uit een klein mini uitje om de 10 cm in de grond te drukken. Ik doe het voor en begeleid indien nodig. Meestal zijn we met tussen de 10 en 15 personen en is het werk in een uurtje geklaard. Daarna drinken we gezellig wat. Misschien dit jaar wel in een warme tunnelkas of bij een kampvuurtje. Of gewoon lekker in het voorjaarszonnetje!

Dus zaterdag 8 april; Gezamenlijk uitjes planten. Start 10 uur.

2017 03 25 uitjes planten


Graag even een berichtje(mailtje, app-je, sms'je) als je komt helpen. Er hebben zich nu 8 personen opgegeven. Een paar erbij zou fijn zijn!

Mocht je nog vragen hebben of iets willen doorgeven dan hoor ik dat graag!

Tot ziens op de tuin,


Jan-Jaap Scholten