2017 04 02 savooi koolEven weer een update over de tuin. Zoals vorige week gemeld, is er nu even geen oogst. Er wordt nu volop land bewerkt, gezaaid en opgekweekt. Bram heeft afgelopen woensdag een kilo tuinbonen gezaaid. Op het land zijn de eerste sla en koolplantjes uitgeplant. Over de uitgeplante savooi-koolplantjes heb ik warmte doek gedaan zodat het wat sneller groeit.

Om wat sneller sla te hebben heb ik ook een speciaal sla ras opgekweekt voor in de kas. Die gaan nu ook aardig snel met dit mooie weer. Verder ben ik al weer druk met de opbouw van de grote tunnelkas. De eerste paprika en aubergine planten komen al over ruim een week. Vorig jaar heb ik met de hand de 26 grondankers voor de tunnelbogen de grond in gedraaid. Dat was een zware klus. Nu heb ik de grondankers voor de tunnelkasbogen zodanig aangepast, zodat ze met een motor voor grondboren de grond in gedraaid kunnen worden. Hopelijk lukt dat.

De komende dagen zal ik wat rustiger aan moeten doen. Ik krijg een zogenaamde flapoperatie. Dat is een operatie aan mijn tanden. De meesten mensen herstellen er snel van. Ik hoop ik ook.

Voorjaarsuitje Zoals de traditie wil, beginnen we ook dit jaar weer gezamenlijk het seizoen met uitjes planten op het land. Een traditie geboren uit de wens van sommigen om ook samen met mij wat te doen. We planten de uitjes samen, we halen gezamenlijk het onkruid weg en oogsten samen. En op het oogstfeest hebben we tot nu toe een rijke uienoogst kunnen vieren met een grote pan uiensoep boven het vuur. Als je mee wilt doen, ben je op zaterdag 8 april om 10:00 uur van harte welkom om te helpen met uitjes planten. Het werk bestaat uit een klein mini uitje om de 10 cm in de grond te drukken. Ik doe het voor en begeleid indien nodig. Meestal zijn we met tussen de 10 en 15 personen en is het werk in een uurtje geklaard. Daarna drinken we gezellig wat. Misschien dit jaar wel in een warme tunnelkas of bij een kampvuurtje. Of gewoon lekker in het voorjaarszonnetje!

Dus zaterdag 8 april; Gezamenlijk uitjes planten. Start 10 uur.

Graag even een berichtje(mailtje, app-je, sms'je) als je komt helpen. Er hebben zich nu 10 personen opgegeven. Nog een paar erbij is fijn.

Moniek heeft een mooi persbericht over het voorjaarsuitje geschreven, waarin we belangstellenden uitnodigen om langs te komen. Dus wie weet krijgen we nog visite.

Mocht je nog vragen hebben of iets willen doorgeven dan hoor ik dat graag!

Tot ziens op de tuin.


Jan-Jaap