Even weer een update over de tuin. Zoals vorige week gemeld, is er nu even geen oogst. Er wordt nu volop land bewerkt, gezaaid en opgekweekt. Afgelopen zaterdag was het Lente-Uitje. We waren met een mooi groepje.

2017 04 plantjes potenNa een duidelijke uitleg voor de nieuwe uienplanters, gingen we aan de slag. In een half uur hadden we met zijn allen 4 rijen van 60 meter met uitjes beplant. Een mini uitje om de ongeveer 9 cm. Dat zijn ruim 2500 uitjes! Daarna werd op een andere plek nog uitjes geplant voor de oogst van bosui. Binnen 3 kwartier waren we klaar en konden we aan de koffie. Jannah had voor de inwendige mens gezorgd. Bij de koffie of thee was ook home-made cake. Lekker. Ondanks de operatie aan mijn tanden ben ik toch nog aardig druk geweest op de tuin. Ik wist dat er aubergine en paprika-planten in aantocht waren. Dus ik ben afgelopen week verder met de tunnelkas gegaan. En het lukte om het buizenskelet voor zaterdag op te zetten. Mede doordat ik samen met Henk de grondankers met een motor voor grondboren de grond in kon draaien! Waar ik vorig jaar een hele dag mee zoet was, ging nu in een uurtje! En om het plastic over de bogen van de tunnelkas te krijgen moet je toch minstens met 5 personen zijn. En ik dacht: er zijn zaterdag vast wel een 5 tal mensen die na het uien planten nog een handje willen helpen. En omdat we zo snel met uitjes planten klaar waren, waren er genoeg mensen die nog even tijd hadden om te helpen.


2017 04 tunnelkas bouwenIk had ook uitgedacht dat als we in het midden van de kas met de tractor onder de bogen door zouden rijden en ik dan op een werktuig gekoppeld aan de tractor zou gaan staan; Ik het plasticfolie steeds over het hoogste punt van de bogen kon begeleiden. Dus dat gingen we proberen. Jannah ging op de tractor rijden, ik ging achterop staan en aan beiden zijden van de grote lap plastic 3 mensen. En zo schoven we in de lengterichting in no-time het plastic over de bogen. Vele handen maken licht werk! Fijn dat de grote tunnelkas nu staat. Kunnen we komende week de paprika en aubergine planten al op hun plekje zetten! Wordt vervolgd. Mocht je nog vragen hebben of iets willen doorgeven dan hoor ik dat graag!

Tot ziens op de tuin.

Jan-Jaap Scholten