Aanstaande zaterdag voorjaars-uitje

2018 04 13 tunnelkasZoals de traditie wil, beginnen we ook dit jaar weer gezamenlijk het seizoen met uitjes planten op het land. Een traditie geboren uit de wens van sommigen om samen met mij op het land te werken. We planten de uitjes samen, we halen gezamenlijk het onkruid weg en oogsten samen. En op het oogstfeest hebben we tot nu toe een rijke uienoogst kunnen vieren met een grote pan uiensoep boven het vuur. Je bent niet verplicht om mee te helpen. Maar als je het wat lijkt ben je op zaterdag 14 april om 10 uur van harte welkom om te helpen met uitjes planten. Het werk bestaat uit een klein mini uitje om de 10 cm in de grond te drukken. Ik doe het voor en begeleid indien nodig. Meestal zijn we met tussen de 10 en 15 personen en is het werk in een uurtje geklaard. Daarna drinken we gezellig wat. Misschien dit jaar wel in een warme tunnelkas of bij een kampvuurtje. Of gewoon lekker in het voorjaarszonnetje! Dus aanstaande zaterdag 14 april; Gezamenlijk uitjes planten. Start 10 uur. Tot nu toe hebben zich 12 personen opgegeven. Mocht je alsnog willen helpen, dan ben je welkom.


Na het uitjes planten wil ik graag het plastic over de kasbogen trekken. Dus als een 6 tal mensen nog een half uurtje daarmee kan helpen, zou mooi zijn. Het is dus gelukt om de grote tunnelkas op te bouwen. Hier en daar kan je nog wel de erfenis van de storm zien, maar dat mag de pret niet drukken. We kunnen weer lekkere tomaten en komkommers gaan telen.

Te oogsten

Aardpeer: Staat achter de kruidentuin(Is het omgaasde gedeelte) Oogsten; In de rij, waar de stengels staan. Voorzichtig met een spitvork of greep ruim voor de stengel steken. En de knolletjes uit de grond halen. Waarschijnlijk zitten ze ook aan weerszijden onder het gras. Ongeveer 250 gram per volwassene.

Bieslook: Staat op de kruidentuin. Bosje bij de grond afsnijden.Jan-Jaap Scholten