Door het warme weer van vorige week is de spinazie hard gegroeid en kunnen we gaan oogsten! De raapstelen en rucola zijn nog een beetje klein, maar daar beginnen we dan ook maar mee.

Voor diegene die in het voorjaar betalen, het jaarabonnement mag weer overgemaakt worden.

De nieuwe prijzen voor een seizoen (1 jaar rond) zijn:

    volwassene         € 230,00 (Komt overeen met € 5,75 per oogstweek)
    13 t/m 17 jaar     € 175,00
    9 t/m 12 jaar:      € 115,00
    5 t/m 8 jaar:        €  57,50
    0 tot 5 jaar:           gratis

2018 04 25 paprikaHet zaaien en planten gaat gestaag door op de akker. De afgelopen tijd is er in de kas suikermais, komkommer, zonnebloemen, pompoen, courgette en Nieuw Zeelandse spinazie voorgezaaid. Op het land is er schorseneer, phacelia, spruitkool, savooiekool, radijs en voor de 2e keer raapsteel, rucola en spinazie gezaaid. Verder is er op het land sla, spitskool en koolrabi uitgeplant.


En in de grote kas is er paprika, aubergine en tomaat geplant. Kom maar op met die zon!

Te oogsten

Raapstelen: Staan helemaal rechts op de tuin. Vooraan. Ze zijn nog klein. Grootste uitzoeken. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Vooraan beginnen met oogsten. Een bosje per volwassene.

Rucola: Staat achter de raapstelen. Oogsten door bladeren te plukken of te snijden. Een bosje per volwassene.

Spinazie: Staat helemaal rechts op de tuin. Achter de rucola. Ook goed als salade te eten. Oogsten door onderaan de worteltjes net door te snijden. Richt hoeveelheid: ongeveer 250 gram per volwassene.

Bieslook: Staat op de kruidentuin. Bosje bij de grond afsnijden.Jan-Jaap Scholten