Normaal schrijf ik deze nieuwsbrief s' ochtends. Dan ben ik nog lekker fris en dan gaat t het beste. Maar soms wijk ik daar van af. Zoals vandaag. Ik moest 40 tomatenplanten in de grote tunnelkas in de grond zetten. En dat kan je met dit zonnige weer maar beter s'ochtends vroeg doen. Anders word het al snel een zweterige klus. Langzaam maar zeker neemt het werk toe op de tuin.
 sla2018 05 03 nieuwe groenten
Het wieden van de eerst gezaaide groenten begint ook weer. En ik ben dan ook blij dat ik hulp heb op de tuin. Al een aantal weken helpen Jannah en Bram mij. En binnenkort komen Harry en Jenny het team versterken. Mocht je zin hebben om een keer een uurtje te helpen; je bent welkom.

De kleine tunnelkas is een zeer warme kas. Zeer geschikt om teelten vroeg in het seizoen te doen.


Ruim 5 weken geleden heb ik hier slaplantjes geplant. Het zijn nu mooie kroppen om te oogsten!


Voor diegene die in het voorjaar betalen, het jaarabonnement mag weer over gemaakt worden.

De nieuwe prijzen voor een seizoen (1 jaar rond) zijn:

volwassene € 230,00 (Komt overeen met € 5,75 per oogstweek)

13 t/m 17 jaar € 175,00

9 t/m 12 jaar: € 115,00

5 t/m 8 jaar: € 57,50

0 tot 5 jaar: gratis

Te oogsten

Sla (Lollo rosso): Staat in de kleine tunnelkas, rechts vooraan. Oogsten door met een mesje onderdoor te snijden. 1 per volwassene.

Bosuitjes: Staan in de kleine tunnelkas. Links achteraan. Dit zijn uienplanten, die je in een jong stadium oogst. Oogsten door ze onderaan vast te pakken en met wortel uit de grond trekken. Hoeveelheid: 4 per volwassene. Graag vooraan beginnen met oogsten.

Raapstelen: Staan helemaal rechts op de tuin. Vooraan. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Vooraan beginnen met oogsten. Een bosje per volwassene.

Rucola: Staat achter de raapstelen. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.

Spinazie: Staat helemaal rechts op de tuin. Achter de rucola. Ook goed als salade te eten. Oogsten door onderaan de worteltjes net door te snijden. Richt hoeveelheid: ongeveer 250 gram per volwassene. Zolang de voorraad strekt.

Bieslook: Staat op de kruidentuin. Gaat bloeien, maar kan nog wel geoogst worden. Bosje bij de grond afsnijden.


Jan-Jaap Scholten