De temperatuur ligt ook weer bijna op schema. Maar de achterstand die we de afgelopen weken hebben opgelopen halen we nu niet meer in. Normaal konden we nu ook tuinmelde en snijbiet er bij oogsten, maar dat duurt zeker nog een weekje. Net als de nieuwe spinazie.
De radijsjes had ik na het zaaien onder warmtedoek gestopt. Dat heeft wat geholpen. Die zijn nu net goed om te oogsten en smaken ook heerlijk. Lekker sappig en niet te scherp. Verder is er nog veel bosui. En er is nog wat Lollo rosso sla. Verder dus nog geduld!
16 juni is er weer een opendag. Dat is op zondagmiddag van 13:00- 17:00 uur. Er is een leuk programma met theater van de Blauwe Maandag, Brood van Boer'n Bakker, die haar brood laat proeven en exclusief op de Nieuwe Akker broodabonnementen gaat aanbieden. Zicave laat wederom haar heerlijke wijnen proeven en natuurlijk rondleidingen en zelfoogsten voor de nieuwe bezoeker. Dus zet vast in je agenda. Neem je vader mee. Leuk uitje voor Vaderdag. Of ga s'ochtends naar je vader en s'middags naar de Nieuwe Akker ;-) De open dag lukt niet zonder hulp. Dus wie kan er helpen? Een halve middag is ook al heel fijn! Ik hoor het graag.
Te oogsten
Radijsjes: Staan op het rechtergedeelte van de tuin. Paadje bij bordje in lopen tot aan oogstvak. Zitten onder het warmte doek. Oogsten door een dikke uit te zoeken en voorzichtig trekken. 12 per volwassene.Bosuitjes: Dit zijn uienplanten, die je in een jong stadium oogst. Staan in de kleine tunnelkas. Links. Tot halverwege de kas doorlopen en dan vanaf de achterkant van het bosuien stuk oogsten. Oogsten door ze onderaan vast te pakken en met wortel uit de grond trekken. Hoeveelheid: 4 per volwassene. Graag bij het bordje beginnen met oogsten.
Voor de liefhebber
Sla (Lollo rosso): Staat in de kleine tunnelkas, links achteraan. Grote krop uitzoeken. Oogsten door met een mesje onderdoor te snijden. 1 per volwassene. Zolang de voorraad strekt
Bieslook: Staat op de kruidentuin. Gaat bloeien en staat tussen onkruid, maar kan nog wel geoogst worden. Bosje bij de grond afsnijden.
Jan-Jaap Scholten