Te oogsten van vrijdag 24 t/m donderdag 30 mei 2019 Week 22

Omdat ik vandaag geen tijd heb om de nieuwsbrief te schrijven, nu alleen de nieuwe oogstlijst. En dan volgt morgenochtend de rest.

Te oogsten

Spinazie: Staat helemaal rechts op de tuin. Achter de radijsjes. Ook goed als salade te eten. Oogsten door onderaan de worteltjes net door te snijden. Richt hoeveelheid: ongeveer 250 gram per volwassene.

Tuinmelde: Staat op rechtergedeelte van de tuin. Bij de rest van de bladgewassen. Vooraan. Is een bladgroente. Vergelijkbaar te gebruiken zoals spinazie en snijbiet. Je oogst hiervan alleen de grootste bladeren. Er groeit dan in de bladoksel weer nieuwe. Er zit een beetje zwarte luis op. Was je er zo af in wat water met beetje zout. Richthoeveelheid: ongeveer 300 gram per volwassene

Bosuitjes: Dit zijn uienplanten, die je in een jong stadium oogst. Staan in de kleine tunnelkas. Links. Tot halverwege de kas doorlopen en dan vanaf de achterkant van het bosuien stuk oogsten. Oogsten door ze onderaan vast te pakken en met wortel uit de grond trekken. Hoeveelheid: 6 per volwassene. Graag bij het bordje beginnen met oogsten.


Voor de liefhebber

Radijsjes:Staan op het rechtergedeelte van de tuin. Paadje bij bordje in lopen tot aan bordje bij het oogstvak. Oogsten door radijsje uit te zoeken en uit de grond trekken. Ze worden al groot en dus iets sterker van smaak. 12 per volwassene. Zolang de voorraad strekt.

Sla (Lollo rosso):Staat in de kleine tunnelkas, links achteraan. Grote krop uitzoeken. Oogsten door met een mesje onderdoor te snijden. 1 per volwassene. Is bijna op. Zolang de voorraad strekt.

Bieslook:Staat op de kruidentuin. Gaat bloeien en staat tussen onkruid, maar kan nog wel geoogst worden. Bosje bij de grond afsnijden.Jan-Jaap Scholten