Ondanks de problemen met het Corona-virus, kan ik op de tuin werken. Gelukkig maar. Want er is genoeg te doen. Alleen de geplande groepsactiviteit; het zogenaamde voorjaarsuitje op 18 april zal niet door kunnen gaan. Het lijkt mij niet verantwoord om met 10 of meer personen op de tuin bij elkaar te komen. Meer dan met 3 personen bij elkaar mag nu ook niet. De uitjes zullen nu door mij en individuele vrijwilligers geplant gaan worden. Hoe ik dat ga organiseren en of ik nog een beroep doe op jou, laat ik in de komende nieuwsbrieven nog wel weten.

Ik heb al aardig wat voorgezaaid in de kas. En wat ik nu extra leuk vind is, dat ik nu ook bloemen zaai. Het idee van bloemen op de tuin, maakt me blij. Buiten op de tuin zijn de eerste groenten gezaaid. Raapstelen, rucola en spinazie. De komende dagen ga ik bietjes, zomerwortel en pastinaak zaaien. En er wordt komende week spitkool geplant. Het peulengaas zal weer opgebouwd worden. En zo wordt langzaam maar zeker de tuin weer gevuld.

2020 03 26 band lekDe tractor kreeg een lekke voorband. Beide voorbanden waren ook aardig versleten. Tijd voor nieuwe banden. Ik heb toen de voorkant opgekrikt en de voorwielen eraf gehaald.

Een raar gezicht zo. Inmiddels ben ik weer lekker aan het werk op de tractor met nieuwe voorbanden.

Het is bijna gebeurd met de winterpostelein in de kleine kas. De plant gaat nu bloeien. Je kan nog wel oogsten, maar het wordt met de dag meer bloem.

Te oogsten:

Winterpostelein; Bladgroente waar je goed een salade van kan maken. Staat in de kleine tunnelkas, links. Voorzichtig tussen de rijtjes stappen! Je pakt met de ene hand wat blaadjes en met de andere snijd je onderaan de steeltjes door. De plant gaat nu bloeien. Je kan nog wel oogsten, maar het wordt met de dag meer bloem. Ongeveer 150 gram per volwassene.


Jan-Jaap Scholten