Het werk op de tuin gaat gestaag door. Er is veel zon, maar helaas geen regen. Ik heb al een tijdje geleden buiten gezaaid. Maar dat doet dus niets, omdat er geen water valt. Ik zal nu dan maar zelf gaan beregenen. Gisteren heb ik de eerste plantjes op de moestuin geplant.

Spitskool. Daarna heb ik er vliesdoek overheen gedaan. Om ze te beschermen tegen de nachtvorst en om ze sneller te laten groeien.

Er gebeurt op de tuin altijd wel iets onverwachts. Martin kwam mij helpen om de grondankers voor de grote tunnelkas in de grond te draaien. De eerste ging er goed in al voelde het wel zwaar. Bij de tweede ging het ook zwaar en we moesten zoveel kracht zetten dat de 3 lasnaden van een verbindingsbuisje los scheurden. En dan kan je niets meer. De tunnelkas wordt nu op een nieuwe plek neergezet. Dat was eerst weiland en blijkbaar is de ondergrond behoorlijk hard. Omdat bij 3 van de 6 grondankers die we probeerden de grond in te draaien, de lasnaden los knapten, besloot ik te stoppen. Dit probleem moest eerst opgelost worden. Gelukkig heeft vriendje Jorik een las apparaat. Ik heb bij alle grondankers het verbindingsbuisje rondom vastgelast. Vanmiddag gaan we weer proberen ze de grond in te draaien.

Er is nu even geen groente te oogsten. De moestuin is geploegd en wordt nu opnieuw ingezaaid en geplant. Dat duurt tot begin mei voor de eerste oogsten. De bosui en kropsla in de kleine kas groeit hard met al die zon! Die zal wel wat eerder klaar zijn.


Jan-Jaap Scholten