2020 04 17 nieuwe plantenDe uitjes zitten in de grond. Met dank aan Bram, Karin, Martin, Veronika, Jannah en Thera. Ik heb ze in verband met het droge weer maar gelijk beregend. Dan kunnen ze gaan groeien. De eerste snijbloemen zijn op de tuin geplant.

Ageratum houstonianum. Dit is leverbalsem in de kleuren blauw, paars en rosé.

Martin is druk bezig de scheuren in de folie voor de tunnelkas te plakken. Volgende week moet het plastic over de bogen zitten. Want dan komen de tomaten-, paprika- en aubergineplanten. Harry heeft afgelopen dinsdag de komkommerplanten gezaaid. Dus die zijn ook onderweg.

De overheid vraagt ons na te denken over de 1,5 meter economie en samenleving. Om te kunnen oogsten op de Nieuwe Akker lijkt het me niet heel ingewikkeld. Het is er zelden druk en er is genoeg ruimte om afstand te houden. Als je je eigen oogstmes en eventueel verpakkingsmateriaal meeneemt, is er geen probleem, lijkt me.

Voor de volledigheid; De tuinderij is gewoon open. Voedselproducenten en -winkels voorzien in de eerste levensbehoefte en zijn dus vitaal. En dus open. Deze week is er nog niets te oogsten, maar in de kas gaat de bosui en kropsla hard. Dus mogelijk vanaf volgende week.


Jan-Jaap Scholten