2020 05 07 handmatig zaaienAfgelopen week is er weer veel gedaan op de tuin. Met Jenny en Martin heb ik veel groente gewied en gedund. En er zijn veel bloemplantjes op het land uitgezet. Zo'n duizend stuks. Naast dat er veel bloemen zelf gezaaid worden, heb ik ook een deel in plantjes aangekocht. Ze zijn niet goedkoop. De biologische groenteplantjes kosten meestal tussen de 10 en 15 cent. Maar deze biologische bloemplantjes kosten tussen de 30 en 40 cent. Een collega-boer vertelde mij dat dat komt omdat ze met de hand gezaaid worden. Net zo als wij dat zelf doen!
image.png

Eén voor één. Goed. Het kost een beetje, maar dan heb je wel eerlijke bloemen!

Voor diegene die binnenkort weer een nieuw oogstjaar gaan betalen; De prijzen zijn als volgt;

Volwassen lid: € 250,00
13 t/m 17 jaar: € 187,50
9 t/m 12 jaar: € 125,00
5 t/m 8 jaar: € 62,50
0 tot 5 jaar: gratis

Elk lid van het huishouden, die mee-eet van het abonnement, dient ook betaald te worden. Bedrag kan overgemaakt worden onder vermelding van naam en e-mailadres.

Er kan deze oogstweek naast sla en bosuitjes uit de kas, ook raapstelen, rucola en spinazie van de volle grond geoogst worden.

Te oogsten

Kropsla: Lollo rosso. Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door met een mesje (laag genoeg!) onderdoor te snijden. 1 per volwassene.

Bosuitje: Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door laag bij de grond beet te pakken en uit de grond te trekken. 3 per volwassene.

Raapstelen: Staan rechts op de tuin. Achter de tuinmelde. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Vooraan beginnen met oogsten. Een bosje per volwassene.

Rucola: Staat achter de raapstelen. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.

Spinazie: Staat rechts op de tuin. Achter de rucola. Ook goed als salade te eten. Oogsten door onderaan de worteltjes net door te snijden. Richt hoeveelheid: ongeveer 300 gram per volwassene.


Jan-Jaap Scholten