Het is deze week fris. Met veel wind. Dan is het fijn dat er kassen zijn, zodat je ook binnen kunt werken. Ik heb samen met Martin de 1000 liter watertank in de grote kas geplaatst en we hebben de bovendraden, waar de tomatenplanten aan komen te hangen, gespannen. En Harry heeft tomatentouw om de tomatenhaken gewikkeld. Ook een klus wat je mooi binnen kan doen. Echter buiten is er ook gewerkt. Er is koriander en suikermais geplant. En er is voor de tweede keer zomerpeen, bietjes en pastinaak gezaaid. Jenny heeft een heel stuk onkruid gewied. Over wieden gesproken. Er mag weer tussen de uitjes gewied worden. Er is ooit tijdens een jaarvergadering afgesproken om samen uien te gaan telen. Ik zorg dat er tussen de uien geschoffeld wordt en de leden halen met de hand de onkruidjes weg. Dus als je komt oogsten en je gaat ook even tussen de uien wieden, zou dat mooi zijn. Als 6 mensen 10 minuten wieden is er weer een uur gewied. Velen handen maken licht werk! Ik zal een bordje en een bak voor het onkruid bij het uienbed neerzetten.

Vooral meer naar achteren staat op een plek al veel onkruid. Daar graag beginnen.

Er wordt wat fanatieker geoogst dan normaal. Niet iedereen komt elke week oogsten. Maar nu, met de Corona-periode, komen er meer mensen oogsten. Mensen hebben meer tijd en willen er misschien ook graag even uit, lekker naar de tuin. Mede daardoor was de spinazie al snel op. Ik heb een tweede keer spinazie gezaaid. Die is dan voor diegene die de eerste keer niets gehad hebben. Door het koude weer groeien de groente wat langzamer dan normaal. Daarom zijn de ingeplande radijsjes en nieuwe raapstelen nog niet helemaal zover. En voor de snijbiet en tuinmelde moeten we ook wat geduld hebben. Deze week peterselie en snijselderij erbij.

Te oogsten

Bosuitje: Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door laag bij de grond beet te pakken en uit de grond te trekken. 3 per volwassene.

Krulpeterselie: Staat op rechtergedeelte. Achter de snijbiet. Links van de raapstelen. Oogsten door te snijden. Een bosje per volwassene.

Snijselderij: Staat op rechtergedeelte. Achter de snijbiet. Links van de raapstelen. Oogsten door te snijden. Een bosje per volwassene.

Voor de liefhebber

Raapstelen: Staan rechts op de tuin. Achter de tuinmelde. Worden al wat vezeliger. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Vooraan beginnen met oogsten. Een bosje per volwassene.

Rucola: Staat achter de raapstelen. Worden al wat vezeliger. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.

Kropsla: Lollo rosso. Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door met een mesje (laag genoeg!) onderdoor te snijden. 1 per volwassene. Bijna op. Zolang de voorraad strektJan-Jaap Scholten