
Aardbeien! Dat wordt smullen!
Fijn dat er bij de uien gewied is. Het grote onkruid is daar weg. Maar de kleintjes zijn al weer zichtbaar en groeien hard met dit weer. Zeker omdat ik de uien water heb gegeven. Dus...... Ga zo door!
Te oogsten
Aardbeien: Staan rechts naast de kleine tunnelkas en naast de grote tunnelkas!. In het begin heb je een bescheiden hoeveelheid die rood is en dus geplukt kan worden. Ik heb hier het volgende op bedacht. We beginnen met het oogsten van een bescheiden hoeveelheid van 150 gram. Zo kan (hopelijk) iedereen de komende oogstweek aardbeien oogsten en is het niet na 2 dagen even op.Snijbiet: Staat rechts vooraan. Snijbiet oogst je zoals de naam al zegt; door te snijden. Je pakt met de ene hand een bosje blad en met de andere snijd je het blad onderaan af. Graag alle bladeren per plant snijden Niet te laag! Een paar cm. boven de grond. Er moeten nog groeipunten blijven, zodat weer nieuw blad kan groeien. Dan kunnen we nog weer een keer oogsten! Richthoeveelheid: Ongeveer 300 gram/volwassene.
Radijsjes:Staan op het rechtergedeelte van de tuin. Paadje bij bordje in lopen tot aan bordje bij het oogstvak. Oogsten door dik radijsje uit te zoeken en uit de grond trekken. 8 per volwassene.
Raapstelen: Staan rechtergedeelte van de tuin. Paadje bij bordje in lopen tot aan bordje bij het oogstvak. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Vooraan beginnen met oogsten. Een bosje per volwassene.
Rucola: Staat achter de radijsjes. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.
Krulpeterselie: Staat op rechtergedeelte. Achter de snijbiet. Oogsten door te snijden. Een bosje per volwassene.
Snijselderij: Staat op rechtergedeelte. Achter de snijbiet. Oogsten door te snijden. Een bosje per volwassene.
Voor de liefhebber
Bosuitje: Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door laag bij de grond beet te pakken en uit de grond te trekken. 3 per volwassene.Spinazie: Staan op rechtergedeelte van de tuin. Paadje bij bordje in lopen tot aan bordje bij het oogstvak. Alleen oogsten als je de vorige keer niet gehad hebt. Oogsten door onderaan de worteltjes net door te snijden. Richt hoeveelheid: ongeveer 300 gram per volwassene. Zolang de voorraad strekt.
Jan-Jaap Scholten