Het paarse op de foto is uitgestrooide lavapoeder. Een gesteentemeel dat dient voor bodemverbetering.
In de kleine kas heb ik naast de sla, nu ook de uitjes voor de bosui geplant. Aanstaande maandag komen de eerste plantjes voor buiten; spitskool. Hopelijk wordt het wat warmer. Is wel zo prettig werken.
De winterpostelein in de kleine kas is groot en er is veel. Tip: Je kan er ook stamppot van maken.
Te oogsten
Winterpostelein; Bladgroente waar je goed een salade van kan maken. Er staat nu zoveel dat je ook wel meer mag oogsten. Om er bijvoorbeeld stamppot van te maken. Staat in de kleine tunnelkas, rechts. Je pakt met de ene hand wat blaadjes en met de andere snijd je onderaan de steeltjes door. Snijden dus en niet trekken s.v.p. Dan kan er nog weer nieuwe groeien. Oogsten naar behoefte. Kasdeur altijd weer goed sluiten a.u.b.Aardpeer(knolletje): Staat vlak bij het afdakje/schommel. Daar vandaan naar links richting composthoop lopen. Zie bordje. Sommige mensen vergelijken het met oesters of artisjok met een lichte nootachtige smaak. Aardperen zijn ook, mits vers, rauw te eten en zijn dan lekker bros en krokant. Ze combineren goed met aardappels, worteltjes, vis en noten. Echter ook met prei, erwten, bonen en broccoli gaan ze fijn samen. Oogsten; Met de greep een hap grond uitnemen en die een stukje naar achteren, waar al gegraven is, omgooien. Zodat je geen grond gooit op waar nog geoogst moet worden. Ongeveer 250 gram per volwassene.
Jan-Jaap Scholten