2021 04 02 raapstelenDe eerste groenten zijn inmiddels opgekomen. De raapstelen en rucola laten zich al zien. Door de zomerse temperaturen van de afgelopen dagen ontkiemt het zaad snel. De winterpostelein in de kleine kas is nu wat versneld in de bloei gegaan.


Ziet er mooi uit, maar is dus niet meer geschikt om te oogsten. Het is dus nu even klaar met het oogsten. Over ongeveer 5 weken verwacht ik weer de eerste nieuwe oogsten. Ik houd je hiervan natuurlijk op de hoogte via de oogstberichten.

In het vorige oogstbericht heb ik vermeld dat de belastingdienst nieuwe regels heeft bedacht, waardoor de Nieuwe Akker btw-plichtig is geworden. Ik moet nu dus over wat ik verkoop 9% btw betalen aan de belastingdienst, terwijl dat eerder 0 % was. Ik zit erover te denken om dit apart in rekening te brengen. Dat betekent dat als je een jaarabonnement van € 250,00 hebt, je € 22,50 btw moet betalen. Als je dat dan deelt door 40 weken oogsten, is dat ongeveer 56 cent per week extra. Valt dan nog eigenlijk wel mee.

Ik wens je fijne paasdagen!Jan-Jaap Scholten