2021 05 07 tunnelkasIk zei tegen mijn buurvrouw; Wat een raar voorjaar is dit! Waarop zij antwoordde; Hoezo voorjaar? Er is helemaal nog geen voorjaar! Nee de temperatuur wil maar niet stijgen. Dat betekent dat we voor de raapstelen, rucola en spinazie, die buiten op de akker groeien, nog even geduld moeten hebben. Misschien volgende oogstweek. In de kas is er nog wel kropsla en we gaan ook bosui oogsten, al is die maar gedeeltelijk aan de groei gegaan.

Vanwege het slechte weer zijn we de afgelopen week vooral in de kas aan t werk geweest. Dan heb je dus voldoende tijd om het onkruid grondig aan te pakken.

Ook moesten de tomatenplanten nog in de grond gestopt worden. En Gert heeft zo'n 40 gaten gegraven om later de komkommer planten in te zetten. De voorgezaaide courgettes zijn opgekomen en de eerste pompoenen zijn voorgezaaid.

Te oogsten

Kropsla: Lollo rosso. Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door met een mesje (laag genoeg!) onderdoor te snijden. 1 per volwassene.

Bosuitje: Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door laag bij de grond beet te pakken en uit de grond te trekken. 2 per volwassene.


Jan-Jaap Scholten