2021 05 25 gronddoekGronddoek tussen de rijen. Dat scheelt veel onkruid weghalen.En het regende maar door! Gelukkig komt er droger en warmer weer! Is wel nodig ook. Bij deze overmatige regen en relatief koude temperaturen is het moeilijker groente telen. Het zaaien gaat dan niet zo goed. En april was het helemaal koud. Toen stonden de groentes die ik gezaaid had als het ware stil. Ik ben toen ook gestopt met zaaien. Ik dacht dat heeft geen zin zo. Maar toen het weer warmer werd, was ik te laat om voor de 2e keer spinazie, raapsteel en rucola te zaaien. Die missen we nu dus. Ik hoop dat de groenten in aantocht nu door de komende warmte snel doorgroeien. We beginnen in ieder geval wel met de sla, buiten op het land. Die heb ik onder warmtedoek geteeld. En de bosui van de volle grond is inmiddels ook groot genoeg.

Met het natte weer kan je wel goed in de kas werken; Droog en niet te warm. We hebben gisteren de grote kas flink onder handen genomen. Het onkruid weggehaald, de komkommerplanten geplant, tomaten gediefd en de vloerbedekking gelegd.

Te oogsten

Bosuitje: Staat buiten, links op de tuin. Oogsten door laag bij de grond beet te pakken en uit de grond te trekken. 3 per volwassene.

Kropsla: Groene. Staat buiten. Op linker gedeelte van de tuin. Paadje inlopen bij bordje. Oogsten door met een mesje (laag genoeg!) onderdoor te snijden. 1 per volwassene.

Krulpeterselie: Staat op linkergedeelte. Paadje inlopen. Zie bordje. Oogsten door te snijden. Een bosje per volwassene.

Voor de liefhebber

Raapstelen: Zijn wat vezelig en gaan bloeien. Staan links op de tuin. Paadje in lopen bij bordje. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Vooraan beginnen met oogsten. Een bosje per volwassene.

Rucola: Zijn wat vezelig en gaan bloeien Staat achter de raapstelen. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.Jan-Jaap Scholten