2022 04 08 opgeschoyen winterposteleinDe regen die ik in de vorige nieuwsbrief wenste, hebben we gekregen. En hoe! Het is nu hollen of stilstaan wat betreft het weer. De sloten op de tuin staan weer vol. We hebben nu wel weer even genoeg water gehad.

Gisteren zijn de vaste woensdagochtend medewerkers Bram en Gert weer op de tuin begonnen. Het was die dag niet zo nat. En we hebben toen flink de handen uit de mouwen gestoken. We hebben buiten snijselderij en bosui geplant.

En Bram heeft de doorgeschoten winterpostelein uit de kleine kas gehaald. Gert en ik hebben flink wat plantgaten voor de tomatenplanten in de grote kas gegraven. S'middags heb ik nog flink doorgetrokken. Ik had 340 broccoli planten die de grond in moesten. Het was redelijk droog, dus poten die handel. Na het planten heb ik een vliesdoek over de planten geplaatst. Zo staan ze wat warmer en groeien ze wat sneller.

Aanstaande zaterdagochtend 10:00 uur gaan we uitjes planten. Er hebben zich rond de tien helpers aangemeld. Fijn! Extra handen zijn welkom. Kleed je warm genoeg en neem eventueel regen kleding mee. Hopelijk is het droog, maar als het een beetje miezert kan je nog prima planten. Tot zaterdag!


Jan-Jaap Scholten