2022 04 01 posteleinWie had dat gedacht? Een witte wereld. Sneeuw! Wat een overgang na al die warme zomerse dagen. Dit vind ik mooi van het Nederlandse weer. Het is zelden saai. Ik hoop dat er met de sneeuwval en eventueel regen, een beetje water van betekenis in de grond komt. Want ik heb van alles gezaaid, maar als er geen water op komt gebeurt er niet zo veel!

Door het warme weer is nu alle winterpostelein in de bloei geschoten.


Nu gaat het snel zaad vormen. Om te voorkomen dat het zichzelf uitzaait, ga ik het de komende dagen weg halen. De raapstelen en rucola die ik gezaaid heb zijn goed opgekomen. En ook de peultjes staan door het warme weer al boven de grond. Het begin is er!

Gelukkig hebben zich wat meer mensen zich voor het uitjes-planten opgegeven. Maar hoe meer zielen, des te meer vreugd. Dus doe mee! Voor diegene die de vorige nieuwsbrieven gemist hebben, hier nog een keer het hoe en waarom. Buiten op de grote moestuin worden altijd uitjes geplant. Traditie getrouw doen we dat altijd met elkaar. We noemen dat het “voorjaarsuitje” Door corona is daar de afgelopen 2 jaar de klad in gekomen, maar nu kan het weer! Het gezamenlijk uitjes planten is ooit ontstaan doordat ik aangaf dat ik uien telen een zeer tijdrovende teelt vond en daarmee wou stoppen. Toen stelde een aantal leden voor om te gaan helpen met de uienteelt. En vanaf toen zijn we samen de uien gaan telen. En dat begint nu met het samen uitjes planten. Ik heb op een teelt bed 4 lijnen gemaakt en daar druk je dan om de 10 cm een klein mini-uitje in de grond. Meestal zijn we met tussen de 10 en 15 mensen en dan is het ook met een uur wel klaar. Na afloop drinken we nog gezellig een bakje en hebben dan zo het nieuwe teeltseizoen ingeluid! Je bent niet verplicht om mee te helpen. Maar graag zie ik je op zaterdag 9 april om 10 uur om te helpen met uitjes planten. Ook niet leden zijn welkom! Laat even weten of je van plan bent te komen.Jan-Jaap Scholten