2022 05 05 hulpHet zou goed zijn voor de tuin als er weer regen van betekenis valt. De groenten groeien dan wat beter en dus sneller.
Als ik nu wat zaai, geef ik daarna gelijk water. Want als ik op de regen moet wachten.....
Maar goed, ondanks de nukken van het weer, kunnen we nu dan toch beginnen met de eerste oogst. In de kleine kas staat mooie bosui en Lollo rosso sla.
Buiten op de tuin staat door overmaat regen deels klein gebleven raapstelen en rucola.
De spinazieteelt is dit keer helaas niet gelukt. Maar we gaan volle goede moed door. Er is weer van alles geplant en gezaaid.
Per seizoen doe ik meer dan 40 verschillende teelten. Als er dan een paar niet lukken is dat niet zo erg.
Naast het zaaien en planten hebben we ook geschoffeld en gewied. En we hebben een hoop kweekwortels uit het land gehaald.

De bessenstruiken zijn verwend met een dikke laag compost.Te oogsten


Kropsla: Lollo rosso. Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door met een mesje (laag genoeg!) onderdoor te snijden. 1 per volwassene.

Bosuitje: Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door laag bij de grond beet te pakken en uit de grond te trekken. 3 per volwassene.

Raapstelen: Staan links op de tuin. Paadje in lopen bij bordje. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.

Rucola: Staat achter de raapstelen. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.
Jan-Jaap Scholten