2022 05 12nieuwe0plantenHet weer werkt nog niet mee. We zitten met smart te wachten op enige regen van betekenis. Door het droge weer schiet de rucola al in de bloei. En de raapstelen worden snel vezeliger. Sinds vorige week ben ik aan het experimenteren met druppelirrigatie. Ik had van een tuinder in de buurt wat druppelslangen gekregen. Heb die toen tussen de uien gelegd en aangesloten op de pomp. Dat beviel me wel goed. Hier ga ik dus mee verder. Ik moet nu sowieso beregenen na het zaaien of planten anders komt het zaad niet op of verdrogen de planten. Van de week de eerste suikermais planten geplant en dus gelijk daarna beregend. Van de week hebben we veel onkruid met de hand weggehaald.

Zo ook tussen de broccoliplanten. Het duurt nog even voordat we ook andere groenten kunnen gaan oogsten. Dus deze week is nog hetzelfde. Volgende week waarschijnlijk radijs en snijbiet erbij.

Te oogsten

Kropsla: Lollo rosso. Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door met een mesje (laag genoeg!) onderdoor te snijden. 1 per volwassene.

Bosuitje: Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door laag bij de grond beet te pakken en uit de grond te trekken. 4 per volwassene.

Raapstelen: Staan links op de tuin. Paadje in lopen bij bordje. Worden door de droogte wat vezeliger! Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.

Rucola: Staat achter de raapstelen. Gaan ook bloeien. Kan verder geen kwaad. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.Jan-Jaap Scholten