
Door de stortbuien was de grond dicht geslagen en bestaat een deel van het werk uit het weer los maken van de grond.
Te oogsten
Paksoi: Iets rechts ten opzichte van de pomp, paadje inlopen naar achteren. Zie bordje. Er zitten wat gaten in de bladeren van de hagel. Oogsten door met een mes onderdoor te snijden. 1 per volwassene.Snijbiet: Staat links vooraan. Snijbiet oogst je zoals de naam al zegt; door te snijden. Je pakt met de ene hand een bosje blad en met de andere snijd je het blad onderaan af. Graag alle bladeren per plant snijden Niet te laag! Een paar cm. boven de grond. Er moeten nog groeipunten blijven, zodat weer nieuw blad kan groeien. Dan kunnen we nog weer een keer oogsten! Richthoeveelheid: Ongeveer 300 gram/volwassene.
Bosuitje: Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door laag bij de grond beet te pakken en uit de grond te trekken. 6 per volwassene.
Raapstelen: Staan links, vooraan op de tuin. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.
Rucola: Staat achter de raapstelen. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.
Kropsla: Staat op linkergedeelte van de tuin, achteraan. Oogsten door met een mesje (laag genoeg!) onderdoor te snijden. 1 per volwassene.
Krulpeterselie: Staat op linkergedeelte. Achter de snijbiet. Zie bordje. Oogsten door te snijden. Een bosje per volwassene.
Snijselderij: Staat op linkergedeelte. Achter de peterselie. Zie bordje. Oogsten door te snijden. Een bosje per volwassene.
Radijsjes: Staan op het linker gedeelte van de tuin. Helemaal achteraan. Worden dik. Oogsten door goed radijsje uit te
zoeken en uit de grond trekken. 10 per volwassene.
Jan-Jaap Scholten