
Zondag aan het eind van de middag was het land geploegd. Dat hebben we weer mooi in the pocket.
Het proefdraaien met potentiële medewerkers gaat ook gewoon door.

Aangezien al het land geploegd is, is daar niets meer te oogsten. Wel hebben we een voorraad pastinaak en schorseneren in kisten zitten. En er is door het warme weer weer volop winterpostelein in de kas. En aardperen zijn er ook nog.
Te oogsten:
Schorseneer (35): Zit in een kist onder het afdakje of in de schuur. Ongeveer 250 gram per volwassene.Pastinaak(41): Zit in een kist onder het afdakje of in de schuur. Ongeveer 250 gram per volwassene. Ongeveer 300 gr per volwassene.
Aardpeer(knolletje): Staat vlak bij het afdakje/schommel. Daar vandaan naar links richting westen, voorbij de rabarber lopen. Zie bordje. Oogsten; vooraan beginnen. Met de greep een hap grond uitnemen en die een stukje naar achteren, waar al gegraven is, omgooien. Zodat je geen grond gooit op waar nog geoogst moet worden. Graag ook de gehele breedte afzoeken. Ongeveer 200 gram per volwassene.
Winterpostelein: Staat in de kleine tunnelkas. Bladgroente waar je goed een salade van kan maken. Je eet zowel de stengeltjes als het blad. Je oogst het door de steeltjes af te snijden, ongeveer 2 cm boven de grond. Snijden dus en niet trekken s.v.p. Dan kan er weer nieuwe postelein groeien! Graag aanéénsluitend snijden. (Dus niet hier en daar een plukje. Maar daar waar al gesneden is) Ongeveer 150 gram per volwassene.
Jan-Jaap Scholten