Salade met bietjes, wortel en rode kool.

150 g bietjes
150 g winterpeen
150 g rode kool
1/2 eetl. fenegriekzaad
0.5 dl olijfolie
0.5 dl aceto balsemico
1 eetl mosterd
sap van ½ citroen
2 sjalotjes, gesnipperd
1,5 dl kwarkpeper en zout
event. verse basilicum, kervel, bieslook.

Kook de beitjes ca 20 min in de schil.
Laat ze afkoelen en pel ze. Snij de beitjes, de kool en de wortel in dunne reepjes.
Kneus het fenegriekzaad.
Verhit de olijfolie licht in een koekenpan en laat het fenegriekzaad hierin even ‘trekken’(niet kleuren).
Zeef het fenegriekzaad uit de olie en vermeng de olie met de mosterd, citroensap, de sjalotjes en de aceto basemico.
Giet dit mengsel over de groenten en laat ze hierin een uur marineren.
Klop de kwark luchtig met wat peper en zout naar smaak.
Desgewenst kunnen hier verse kruiden aan toegevoegd worden.
Serveerde kwark apart bij de salade.