Artikelindex

Boerenkool met champignons en walnoten

500g fijn gesneden boerenkool
2 sjalotjes
3 takjes peterselie
125g champignons
125g gerookte spekblokjes
1 tl marjolein
snufje nootmuskaat
zout & peper
30g walnoten
aardappelpuree.

Kook de aardappelen. Was en snij de peterselie grof.
Veeg de champignons schoon en snij ze in blokjes.
Verhit een pan met dikke bodem en bak de spekblokje.
Voeg de sjalot, champignons, marjolein, peterselie, nootmuskaat en de boerenkool toe.
Laat dit alles afgedekt op een laag vuur in ca 15 min. gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Bereid intussen de aardappelpuree.
Serveer de boerenkool in lagen tussen de aardappelpuree en garneer met de walnoten.
Besprenkel de boerenkool met balsamico-azijn.

 

Go to top