Artikelindex

Caldo Verde (4 personen)

300 gr. geschilde kruimige aardappels
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
150 gr. Geritste en fijngesneden boerenkool
1 liter water
zoutolijfolie

Snijd de aardappels in stukken en de knoflook overlangs in dunne plakjes.
Verwarm de olijfolie in een soeppan en laat daarin de knoflook op laag vuur goudgeel kleuren.
Voeg aardappelen en kool toe en roer de groente door de geurige olie.
Voeg water en zout toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de groente 20 tot 25 minuten in een gesloten pan op laag vuur koken.
Pureer de groente samen met het kookvocht (in gedeelten) in een foodprocessor of pureer ze met een roerzeef.
Doe de lichtgebonden en prachtig diepdonkergroene soep terug in de pan, proef op zout, maal er peper naar wens bij en warm de soep nog even goed door.
Serveer de caldo verde in voorverwarmde diepe borden en laat ieder aan tafel naar smaak olijfolie door zijn soep roeren.
Niet huiverig zijn, begin maar met een ½ el. olie.
Al etende zal menigeen alras teruggrijpen naar de olie, want juist die heerlijk fruitige smaak van de olijfolie maakt de caldo verde tot wat ze is – een verrukkelijke zacht, smakelijk en gezond Portugees soepje.

 

Go to top