Boerenkool met knoflook

500 g gesneden boerenkool
grof zeezout
2 eetl. olijfolie of sesamolie
2 tenen knoflook in dunne plakjes
2 eetl. sojasaus
140 g geroosterde pompoenpitten
1 citroen in partjes

Ook andere bladgroenten kunnen op deze manier verwerkt worden, bijv. spinazie, raapstelen, paksoi en andijvie.
4 l water in een grote pan aan de kook brengen.
2 theel. zout toevoegen.
Boerenkool zonder deksel 2 á 3 min. laten koken tot deze zacht en heldergroen is.
Laten uitlekken in een vergiet.
Olie verwarmen in een zware ruime braadpan op een half hoog vuur.
Knoflook toevoegen en 30 sec. bakken tot de knoflook zachtgeel is.
In geen geval bruin laten worden.
Champignons en sojasaus toevoegen en onder regelmatig roeren 2 á 3 min. bakken tot de champignons zacht zijn geworden.
Boerenkool 3 á 5 min. meestoven, tot alles zacht is.
Op smaak brengen met zout en bestrooien met pompoenpitten.
Opdienen met citroenpartjes ernaast.

Lekker met aardappelpuree.