Artikelindex

Zucchine

Snijd de courgettes in plakjes van een halve tot driekwart centimeter dik.
Strooi er zout over.
Schenk een laag olie in een koekenpan, genoeg om de plakjes in onder te dompelen.
Bak de plakjes in 2 tot 3 min.
Lichtbruin. Laten uitlekken en afkoelen.
Maak een marinade van een scheutje olijfolie en azijn, 1 el. Basilicum, een mespunt chilipeper, snippers peterselie en knoflook naar smaak.
Schenk de marinade over de plakjes.
Een paar uur koel wegzetten.

Frittatina

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schaaf ui en courgette in flinterdunne plakjes.
Smoor de flinters 2 tot 3 min.
In een bodempje olijfolie en laat ze uitlekken.
Klop een paar eieren los met zout, roer ui en courgette erdoor en giet het mengsel uit over een bakplaat of in een ovenvaste schaal, in een laag die hooguit een halve centimeter dik is.
Strooi er snippers tomaat over.
Bak de omelet in de oven in 3 tot 5 min.
Snijd de omelet in stukken van ongeveer 3 bij 6 centimeter.
Steek de stukken met een pannenkoekmes van de plaat los.

 

Go to top