Artikelindex

Mie met zalm en courgette

80-85 gram Chinese mie of 100 gram lintmacaroni
zout en peper
1 kleine courgette
1 teentje knoflook
2-3 eetlepels olie
1 deciliter slagroom
100 gram gerookte zalmsnippers

Breng 1 liter water aan de kook in een pan,
voeg de mie en wat zout toe, draai het vuur uit en laat de pasta in 4 minuten gaar worden. Of kook de lintmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing.
Was ondertussen de courgette, haal aan beide kanten het topje eraf en snijd de courgette in kleine blokjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie en roerbak de stukjes knoflook en courgette 5 minuten lang op halfhoog vuur.
Giet de slagroom erbij en hussel de uitgelekte mie door het mengsel.
Voeg op het laatst de zalmsnippers toe.
Op smaak brengen met zout en peper.
Direct serveren.

 

Go to top