Artikelindex

Kip met courgette en gedroogde tomaten

600 g kipfilet
3 el gedroogde tomaten (potje)
3 sjalotjes
2 el olijfolie
1 kleine courgette
1 tl tijm
2 dl Room Culinair
1 dl kippenbouillon
2 el fijngesneden verse basilicum
zout
peper

Kipfilet en gedroogde tomaten in reepjes snijden.
Sjalotjes in halve ringen snijden.
Courgette in kleine blokjes snijden.
Kipreepjes in hete olie 5 minuten roerbakken.
Uit pan nemen en in achtergebleven vet de sjalotjes bakken, de blokjes courgette toevoegen en ± 5 minuten zachtjes meebakken.
Tomaatreepjes en tijm toevoegen en 3 minuten meebakken.
Room Culinair en de bouillon erdoor roeren.
Even aan de kook brengen en dan de reepjes kip toevoegen en warm laten worden.
Op smaak brengen met zout en peper. De basilicum erdoor scheppen.
Lekker met pasta.

Variatietip: voeg 100 g uitgebakken spekreepjes toe.

 

Go to top