Artikelindex

Kabeljauwcurry met courgette

400 g kabeljauwfilet
1 ui
1 courgette (± 350 g)
zout
peper
2 el citroensap
50 g boter
1½ el kerriepoeder
2 tl bouillonpoeder
1 el maïzena
30 gr.santen
5 takjes koriander of peterselie

Ui snipperen.
Courgette in dunne plakjes snijden.
Kabeljauw in blokjes snijden.
Kabeljauw met zout en peper bestrooien en besprenkelen met citroensap.
Boter verhitten en ui en kerriepoeder ± 3 minuten zachtjes bakken. 4 dl water en bouillonpoeder toevoegen.
Aan de kook brengen. Kabeljauw en courgette toevoegen. Afgedekt 5 minuten zachtjes koken.
Maïzena met wat water gladroeren.
Al roerend toevoegen.
Santen erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Koriander of peterselie erboven fijn knippen.
Lekker met rijst.

 

Go to top