Courgettes uit de oven. 4 personen
1 kg courgettes grof geraspt
1 tl zout, boter of olie
4 eieren
200gr. Geraspte licht belegenkaas bv. Emmentaler
1 middelgrote fijn gesnipperde ui
2 teentje knoflook
2 el gehakte peterselie (of 1 tl gedroogde)
2 el verse basilicum (of 1 tl gedroogde)
½ tl zwarte en 40 gr. Parmezaanse kaas.
Doe de geraspte courgettes in een vergiet en strooi er het zout overheen.
Laat dit ca. 10 min. uitlekken.
Intussen een mengsel maken van de eieren, kaas, ui, knoflook, peterselie, basilicum en peper.
Knijp de courgettes uit tot helemaal droog.
Vet een ovenschaal (ca. 25x18) in (ik doe zelf altijd 1 persoons bakjes).
Verhit de olie en bak de courgettes hier in ca. 4 min zacht.
Doe de courgette in de ovenschaal en giet er het eiermengsel overheen.
Strooi de Parmezaanse kaas er overheen en zet het ca. 25-30 min in een oven van 180 graden C (gas 4).
Kan warm en koud gegeten worden.