Groenselderij met maïs en roomsaus voor 2 personen

½ bos groenselderij
maïskorrels
1/2 theel. Italiaanse kruiden
peper en zout naar smaak
boter om in te bakken

Roomsaus:
een klont boter
1 eetl. bloem
1 dl. melk
1/3 dl. slagroom of sojacuisine
peper en zout
evt. 1/2 rode paprika

Blad en onderkant van de selderij afsnijden.
Stelen in stukjes snijden van ca. 5 cm. en zachtjes stoven in boter.
Maïskorrels  toevoegen.
Op smaak brengen met de kruiden en peper en zout.
Laat nog ongeveer 5 min. stoven tot de selderij beetgaar is.
Intussen de roomsaus maken.
Boter smelten, bloem erdoor roeren en al roerend een paar min. laten garen.
Beetje bij beetje de melk erbij gieten en tot een glad mengsel roeren.
Tenslotte de room erbij gieten en de saus op smaak brengen met peper en zout.
Groente evt. garneren met wat fijngeknipt selderijblad en serveren met de roomsaus.
Heerlijk met gemengde rijst.

Tip: ook lekker met paprika erdoor.
Stoof de in stukjes gesneden paprika met de selderij mee.