Op zondag 7 september a.s. van 13.00 tot 17.00 uur geeft  zelfoogsttuin De Nieuwe Akker een Oogstfeest.
Met verschillende activiteiten en rondleidingen. De toegang is gratis. Het thema is ‘Delen in de Oogst’.

De groentes groeien letterlijk als kool op de zelfoogsttuin. Daarom wil Jan-Jaap Scholten, de tuinder, graag delen hoeveel plezier het geeft om groentes op het land te zien groeien (wie weet er bijvoorbeeld nog hoe spruitjes groeien?) en hoeveel voldoening het zelf-oogsten van smaakvolle (h)eerlijk geteelde groentes geeft. Het Oogstfeest is daarvoor een mooie gelegenheid. Regelmatig start hij een rondleiding.

 

Activiteiten

Volg het Pompoenenpad en kom onderweg de lekkerste groentes tegen. Bekende en onbekende soorten, zoals Nieuw-Zeelandse spinazie. Natuurlijk valt er van alles te proeven. Werk mee aan een heerlijke pan soep die boven een kampvuur kan gaan pruttelen. Op een ander kampvuur kunnen kinderen broodjes te bakken. Handen wassen kan bij de originele pomp. De schommel en wat kleinspeelgoed is bij kinderen geliefd.

Zelfoogsttuin

Zelfoogsttuin De Nieuwe Akker biedt verse groenten, kruiden en kleinfruit direct van het land, op een biologische wijze geteeld (zonder gif en kunstmest). De tuinder, Jan-Jaap Scholten, doet al het werk en de leden van De Nieuwe Akker kunnen wekelijks hun portie groenten oogsten. Dus wel de ‘lusten’ en niet de ‘lasten’ van een moestuin.
De locatie van de oogsttuin werkt mee aan de belevenis: op het platteland. Een heerlijke oase met de geluiden van koeien, paarden en vogels. Veel (wilde) bloemen aan de rand: ook de bijen oogsten op De Nieuwe Akker. Bij de picknicktafel en bankjes is het heerlijk toeven. Je komt er tot rust.

Informatie

Door een oogstabonnement te nemen word je lid van de tuin en mag je elke week verse groenten oogsten.
Oogstfeest: zondag 7 september 2014 van 13.00 – 17.00 uur.
Of maak vrijblijvend een afspraak met tuinder Jan-Jaap Scholten en kom kijken.