Romige knolselderijsoep (6 pers)

30 gr. boter
500 gr. knolselderij geschild en in blokjes gesneden
2 sjalotjes, gesnipperd
1 ¼ liter kippenbouillon
350 gr. aardappels, geschild en in blokjes gesneden
zout en peper
2 dl. slagroom
2 eierdooiers
3 el. gehakte peterselie

Doe de boter in een soeppan en laat smelten op een middelhoog vuur.
Voeg de knolselderij en de sjalotjes toe en bak circa 5 min.
Onder af en toe omscheppen.
Giet de kippenbouillon bij en voeg de aardappels toe.
Breng op smaak met zout en peper en breng alles aan de kook.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel circa 30 minuten zachtjes koken of tot de groenten volledig gaar zijn.
Pureer de soep in een blender of passeer hem door een zeef.
Doe de gepureerde soep terug in de pan en breng tegen de kook aan.
Klop intussen de slagroom met de twee eierdooiers in een kom.
Roer circa 1 decilt. Warme soep door het eimengsel.
Giet het eimengsel dan al kloppend, geleidelijk in de soep.
Laat de soep even doorwarmen, maar laat hem niet aan de kook komen, omdat hij anders zal gaan schiften.
Schep de soep in soepborden en garneer met de peterselie.